Grid star
eveniment

SOPARLA PRESEDINTELUI – Cifrele prezentate de Iohannis nu corespund realitatii

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a prezentat luni, 21 septembrie 2020, dupa ce s-a plimbat cu trenul care face legatura intre Gara de Nord si Aeroportul Henry Coanda, cifre care nu corespund realitatii. A fost o soparla a presedintelui.

Aflat in campanie electorala cu PNL, seful statului a incercat sa arunce vina pe PSD pentru ca trenul nu a fost realizat mai repede. Desi nici in prezent nu este functional, urmand sa fie dat in folosinta in luna decembrie.

Klaus Iohannis a sustinut ca “din 2016 si pana in 2019 s-a realizat din aceasta linie 11% si in niciun an de cand a venit guvernul liberal s-a realizat practic tot restul, linia este ca si realizata, putem sa ne dam seama care este vointa politica si putinta politica”.

Dar, ce sa vedeti! Lucrarile la trenul care leaga Gara de Nord de Aeroportul Henry Coanda au inceput in 2019.

Lucrari incepute in 2019

Iata ce scrie pe site-ul Guvernului:

“Pentru realizarea obiectivului de investitii, s-a elaborat in anul 2008 un Studiu de Fezabilitate. In iunie 2014, Jaspers a trimis un raport prin care respingea acest proiect deoarece costurile sunt mult prea mari, in special pentru tunel (cca102mil.euro pentru 2 km tunel linie dubla).

CFR-SA a luat decizia sa relanseze acest proiect in cursul anului 2017, iar in 13.07.2018, dupa procedura de achizitie prin licitatie publica, a fost semnat contractul cu S.C.BAICONS ImpexS.R.L”.

Deci, in 2018 lucrarile nu fusesera incepute. Nici in mai 2019.

Iata ce anunta CFR in 31 mai 2019:

“Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va informeaza ca Asocierea SC ARCADA COMPANY SA – SC ISPCF SA – DB ENGINEERING & CONSULTING GMBH a fost desemnata castigatoarea procedurii de licitatie publica pentru pentru proiectul Modernizarea liniei de cale ferata Bucuresti Nord – Aeroport International Henri Coanda Bucuresti,Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport International Henri Coanda Bucuresti (proiectare si executie),cu o oferta financiara depusa in valoarede 398.160.000 lei fara TVA”.

Din cele mai prezentate mai sus, reiese ca cifrele prezentate de Iohannis nu corespund realitatii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani