Grid star
eveniment

VACCINAREA PROFESORILOR – Premierul a anuntat ca cei care refuza vor trebui sa se testeze. Ce se intampla cu elevii care nu sunt testati

Premierul Florin Citu a anuntat ca personalul didactic trebuie ori sa se vaccineze, ori sa se testeze, precizand ca scolilie nu se vor inchide automat dupa depasirea incidentei de 6 la mie, ci se vor lua decizii punctuale.

"Copilul netestat ramane in online”, a spus premierul.

Citu a declarat la TVR ca Executivul va veni cu un proiect de lege care merge in Parlament si prin care se va impune testarea obligatorie pe costul celui care nu vrea sa se vaccineze.

Iata declaratiile facute de Florin Citu:

"Ma intereseaza ca personalul care lucreaza in aceste scoli sa fie vaccinat sau cel putin testat in perioada urmatoare. Una este testarea pentru elevi si alta e pentru personalul didactic. Acolo vom impune reguli mai ferme, venim cu un proiect de lege care merge in Parlament si va impune testarea obligatorie pe costul celui care nu vrea sa se vaccineze.
Daca nu e nimeni infectat se vor face teste si apoi se va vedea care e situatia in scoala respectiva. Intr-o localitate in care ai incidenta asa mare probabilitatea e mare sa fie cineva infectat, dar noi oferim si aceasta posibilitate, daca totusi exista aceasta varianta in care sa nu fie in scoala persoane infectate, sa mearga scoala mai departe. Vom lua pe fiecare clasa in parte si apoi se va evalua pe scoala.
Noi incercam sa oferim toate variantele de testare ca scoala sa mearga in continuare cu prezenta fizica. Daca cineva nu vrea sa-si testeze copilul la scoala poate s-o faca in alta parte unde are incredere sa-l testeze.
Copilul netestat ramane in online”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani