Grid star
eveniment

VACCINATI SI NEVACCINATI. DISCRIMINARE? - Guvernul Citu a decis. Ei nu sunt inchisi in casa

Discriminare? Persoanele vaccinate nu vor fi supuse restrictiilor in localitatile in care incidenta cumulata la 14 zile cu Covid depaseste pragul de 6/1000 de locuitori.


Potrivit Hotararii aprobate de guvern joi, 23 septembrie 2021, persoanele care se afla in localitatile carantinate pot sa iasa din casa, iar restrictiile nu li se aplica, insa trebuie sa prezinte certificatul verde.
Hotararea de guvern mai prevede cresterea varstei de la 6 ani la 12 ani. pana la care copiii sunt exceptati de la obligatia prezentarii rezultatului negativ al unui test Covid, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activitati unde accesul este permis sub aceasta conditie.

Iata anuntul Guvernului Citu:

"Guvernul a aprobat, prin Hotarare, noi masuri necesare pentru prevenirea raspandirii si controlul infectiilor generate de virusul SARS-CoV-2.


Principalele modificari stabilite prin acest act normativ sunt:


Introducerea unei noi exceptii de la interdictia deplasarii in afara locuintei la nivelul localitatilor unde incidenta cumulata la 14 zile depaseste pragul de 6/1000 de locuitori pentru persoanele vaccinate care fac dovada indeplinirii acestei conditii prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.
Cresterea varstei pana la care copiii sunt exceptati de la obligatia prezentarii rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activitati unde accesul este permis sub aceasta conditie, de la 6 ani la 12 ani.

Carantina de weekend

Cresterea pragului incidentei cumulate la 14 zile de la care se aplica masura interzicerii circulatiei persoanelor in afara locuintei, in zilele de vineri, sambata si duminica, de la 4/1.000 de locuitori in prezent, la 6/1.000 de locuitori.
Cresterea pragului incidentei  cumulate la 14 zile de la care se aplica masura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5:00-18:00, pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, de la 4/1.000 de locuitori in prezent, la 6/1.000 de locuitori.
Delimitarea, la nivelul  centrelor comerciale in care isi desfasoara activitatea mai multi operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, astfel incat sa poata fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate si trecute prin boala.
Hotararea aprobata astazi intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Deciziile adoptate astazi de Guvern sunt fundamentate pe propunerile facute de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, prin Hotararea nr.73/23 septembrie 2021”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani