Grid star
criptomonede

VINEREA NEAGRA PE PIATA CRIPTO – Bitcoin se confrunta cu turbulente majore de pret pe fondul scadentei contractelor de 6 miliarde dolari

Sunt emotii uriase pe piata cripto vineri, 26 martie, cand se implineste scadenta contractelor pe tranzactii cu Bitcoin, in valoare de 6 miliarde de dolari. Este un moment de presiune majora pe pret, numit in presa de specialitate al „durerii maxime”, care a fost asteptat cu sufletul la gura de catre toti investitorii din piata. Si este in curs de desfasurare in momentul editarii acestui material. Pretul criptomonedei intra intr-o zona de fluctuatii neasteptate, insa, daca rezista acestei uriase presiuni, ar putea urma un „raliu” catre un nou maxim istoric, spun analistii citati de Coindesk.

Pretul Bitcoin se afla sub presiune in a doua jumatate a saptamanii in curs, iar criptomoneda, care se tranzactiona in jurul valorii de 56.000 de dolari miercuri, 24 martie, a scazut catre pragul psihologic de 50.000 de dolari joi, 25 martie, valoare cu care a debutat in prima parte a zilei de vineri, ajungand pana la 52.000 de dolari in momentul redactarii acestui articol.

Analistii au supranumit ziua de vineri ca fiind un moment de „durere maxima” pe piata optiunilor bitcoin, fiind sanse ca pretul sa coboare mult sub pragul de 50.000 de dolari, catre cel de 40.000 de dolari. Insa acest lucru depinde de mai multi factori din piata, potrivit coindesk.com.

O scadere la acest nivel de pret ar putea fi devastatoare pentru cumparatorii de contracte de optiuni si ar putea fi cel mai profitabil punct de pret pentru vanzatorii de optiuni.

Teoria durerii maxime afirma ca piata va gravita catre punctul durerii in timp ce contractele se apropie de termenul de expirare. Acest lucru se datoreaza faptului ca vanzatorii - in mod obisnuit institutii sau comercianti sofisticati cu o oferta ampla de capital - incearca adesea sa impinga pretul catre punctul maxim de durere prin cumpararea sau vanzarea activului pe pietele spot sau futures”, explica jurnalistii de la Coindesk.com

Miza din „vinerea neagra”: Daca bitcoin depaseste ziua fara o corectie majora, va urma o crestere majora de pret

Durerea maxima, la expirarea contractelor de 6 miliarde dolari, este in prezent pragul de 44.000 de dolari. Asta nu inseamna ca piata se va muta la 44.000 de dolari pana la sfarsitul acestei saptamani, dar inseamna ca, dupa vineri, aceasta potentiala presiune descendenta nu mai exista”, a declarat pentru CoinDesk Luuk Strikers, CCO al Deribit, cel mai mare schimb de optiuni criptografice din lume.

Strikers nu este singurul analist care se teme ca activul criptografic ar putea intra sub presiune, intrucat momentului de „durere maxima” se adauga faptul ca o serie de active speculative au fost supuse unei presiuni constante de vanzare saptamana aceasta.

Din acest motiv, Fawad Razaqzada, analist de piata la ThinkMarkets, intr-o nota de joi i-a avertizat pe investitori sa aiba grija la presiunea asupra bitcoinului, care ar putea duce criptomoneda sub 50.000 de dolari, potrivit marketwatch.com

Judecand dupa evenimentele recente, comerciantii par fericiti sa vanda in raliuri, mai degraba decat sa cumpere in bloc. Asadar, nu va mirati daca vom vedea o slabiciune reinnoita pe piete dupa aceasta sesiune. Daca da, aceasta ar putea fi o veste proasta suplimentara pentru Bitcoin. Piata cripto s-a corelat pozitiv cu activele de risc in ultimul an si daca aceasta relatie ramane puternica, atunci moneda digitala ar putea urma miscarilor din piata ale activelor de risc”, a scris el.

Comerciantii de Bitcoin trebuie sa procedeze cu prudenta, deoarece in ultimele zile analistii primesc din ce in ce mai multe semne ca apetitul pentru risc se estompeaza incet de la nivel financiar piete, a adaugat analistul de la ThinkMarkets.

Acestea fiind spuse, pietele de actiuni din SUA au inregistrat o revenire remarcabila joi tarziu, cu media industriala DJIA Dow Jones, + 0,62% in crestere cu aproximativ 200 de puncte si S&P 500 SPX, + 0,52% mentinand o crestere de 0,6%, dupa ambii indici a prezentat pierderi solide la inceputul sesiunii.

https://www.marketwatch.com/story/bitcoin-could-be-next-domino-to-fall-as-investors-rush-to-book-profit-says-technical-analyst-11616701631

https://www.coindesk.com/bitcoin-traders-brace-for-record-6b-in-options-to-expire-friday

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani