Grid star
antreprenoriat

AGRICULTURA ROMANEASCA – Ministrul Adrian Chesnoiu: “Cati fermieri fac business in Romania?”

Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu sustine ca agricultura romaneasca trebuie privita in context global, iar dincolo de toate problemele cu care se confrunta, daca astazi este performanta, se datoreaza in primul rand fermierilor care stiu sa-si administreze business-ul. Potrivit foodbiz.ro, nu inseamna, insa, ca nu sunt sunt si probleme.

"Daca Romania face performanta astazi in agricultura, o face pe baza fermierilor romani, este, cred, un lucru evident pentru toata lumea, pentru ca fermierul la nivelul lui de business stie sa-si administreze foarte bine afacerea. Problema care se pune este cati agricultori fac in Romania business”, a declarat ministrul Agriculturii.

Nu in ultimul rand, el a vorbit si de faptul ca digitalizarea patrunde greu in institutiile statului roman, cu referire directa chiar la Ministerul Agriculturii si unde strangerea informatiilor din teritoriu pentru realizarea de statistici se face ca acum cateva decenii, prin telefon.
„"n momentul de fata, cred ca aici este cheia la care trebuie sa lucram. Ca sa poti face politici publice serioase ai nevoie de date precise. Ca sa poti sa-ti prognozezi viitorul, sa poti stabili niste indicatori pe rezultat, trebuie sa stii de unde pleci si unde vrei sa ajungi”, a mai precizat ministrul Agriculturii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani