Grid star
eveniment

BANI DE LA STAT PENTRU MASINI NOI - Soferii trebuie sa se grabeasca

Administratia Fondului de Mediu (AFM), institutie aflata in coordonarea ministerului Mediului condus de Tanczos Barna (foto), anunta ca a suplimentat bugetul pentru programul Rabla, dupa ce acesta s-a epuizat rapid.
Potrivit AFM, cele 375 de milioane de lei, bugetul alocat Programului Rabla Clasic, respectiv cele 260 de milioane de lei, bugetul alocat Programului Rabla Plus, pe care le-au avut la dispozitie persoanele fizice, au fost utilizate integral.
Astfel, Programul Rabla Clasic pune la dispozitie suma de 5 milioane de lei pentru noi inscrieri, iar pentru Rabla Plus, bugetul alocat persoanelor fizice se suplimenteaza cu 20 de milioane de lei.

Iata anuntul Administratiei Fondului de Mediu:

"Programele Rabla Clasic si Rabla Plus, lansate anul acesta pe 26 aprilie 2021, s-au bucurat de un interes neasteptat, confirmat de epuizarea intr-un timp foarte scurt a bugetelor alocate persoanelor fizice, chiar daca acestea au fost mai mari decat in anii precedenti. Astfel, cele 375 de milioane de lei, bugetul alocat Programului Rabla Clasic, respectiv cele 260 de milioane de lei, bugetul alocat Programului Rabla Plus, pe care le-au avut la dispozitie persoanele fizice, au fost utilizate integral.
Pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa achizitioneze autovehicule noi, mai putin poluante, Administratia Fondului pentru Mediu va suplimenta valorile destinate inscrierilor persoanelor fizice si bugetele totale, dupa cum urmeaza:

Cati bani sunt

-Programul Rabla Clasic pune la dispozitie suma de 5 milioane de lei pentru noi inscrieri, incepand de astazi, 26 iulie 2021, desfasurand in paralel demersuri pentru suplimentarea bugetului total al programului cu suma de 200 de milioane de lei, care va putea fi utilizata la inceputul lunii septembrie 2021;

-Pentru Programul Rabla Plus, bugetul alocat persoanelor fizice se suplimenteaza cu 20 de milioane de lei, incepand din 26 iulie 2021. De asemenea, bugetul total al programului va fi majorat cu 200 de milioane de lei in data de 21 august 2021. Persoanele care caseaza o masina mai veche de 8 ani beneficiaza in cadrul Programului Rabla Clasic de o prima de 7.500 lei la achizitionarea unei masini noi.
La prima de casare se poate adauga un ecobonus de 1.500 de lei, daca emisiile generate de noul autovehicul sunt reduse, iar in cazul in care motorul este unul hibrid, se adauga un ecobonus in valoare de 3.000 de lei.
Toate aceste bonificatii se pot cumula, astfel ca prin Programul Rabla Clasic, reducerea maxima poate ajunge la 12.000 de lei.
In cadrul Programului Rabla Plus, la achizitionarea un autoturism 100% electric, beneficiarul primeste un ecotichet de 45.000 de lei (~10.000 euro), la care se poate adauga si prima de casare, in valoare de 7.500 lei pentru casarea masinii mai vechi de 8 ani. Daca beneficiarul preda spre casare un autovehicul uzat si achizitioneaza un autovehicul electric hibrid plug-in, acesta poate primi maximum 27.500 lei”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani