Grid star
eveniment

INTERZICEREA CENTRALELOR DE APARTAMENT IN BLOCURILE NOI – Ministrul Mediului merge mai departe. Tanczos Barna a anuntat ce se intampla cu cele deja montate, dar si cu proiectele aflate in desfasurare

Ministrul Mediului, Tanczos Barna (foto), a anuntat joi, 6 ianuarie 2021, ca se va propune interzicerea centralelor individuale in blocurile noi, insa a tinut sa precizeze ca nu se va interveni pe cele deja instalate in apartamente. Astfel, cei care care au centrale de apartament nu vor fi afectati de legislatia propusa de Ministerul Mediului.

Potrivit lui Barna, se va propune o limitare a acestor solutii individuale doar in constructiile noi. Ministrul Mediului a mai spus ca implementarea acestei masuri trebuie sa fie una graduala, nu de azi pe maine, pentru ca sunt foarte multe investitii deja pornite, autorizate, proiectate si aflate in executie pe metodele vechi. Iar in aceste cazuri legiuitorul nu poate sa intervina retroactiv, astfel ca nu se va schimba:

“Vom propune un proiect de lege, vom analiza in coalitie si in Guvern varianta ministerului Mediului. Daca va exista disponibilitate de aprobare prin OUG, daca nu, se va trimite in Parlament”

Iata declaratiile facute de Tanczos Barna:

“Vom propune interzicerea centralelor individuale in blocurile noi. Nu avem in vedere interventii pe centralele individuale deja instalate in apartamente. Vom propune o limitare a acestor solutii individuale doar in constructiile noi. Vom propune un proiect de lege, vom analiza in coalitie si in Guvern varianta ministerului Mediului. Daca va exista disponibilitate de aprobare prin OUG, daca nu, se va trimite in Parlament. Implementarea trebuie sa fie una graduala, nu de azi pe maine, pentru ca sunt foarte multe investitii deja pornite, autorizate, proiectate si aflate in executie pe metodele vechi. Acolo retroactiv nu poate sa intervina legiuitorul, dar pentru viitor trebuie sa facem un prim pas de normalizare a acestor chestiuni de urbanism.

Sursa de poluare

Vedem ce se intampla cu infrastructura rutiera din noile cartiere, de foarte multe ori nu exista, si este sursa de poluare pentru ca noroiul se aduce zi de zi in oras din acele cartiere noi unde infrastructura nu a fost pregatita in prealabil. Vedem ce se intampla cu instalatiile electrice. Mai nou, sunt probleme si la capacitatile proiectate, pentru ca daca cineva a facut economie la bani si nu a cerut puterea necesara pornirii concomitente a 200 de aparate de aer conditionat, in anumite cartiere apare nemultumirea noilor proprietari. Urbanismul inseamna o planificare pe termen mediu-lung, respectarea unor conditii legale, rationale. Daca lipsesc, apar probleme cu poluarea, cu asigurarea energiei electrice”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani