Grid star
criptomonede

JP MORGAN AVERTIZEAZA INVESTITORII: VINDETI CRIPTOMONEDELE SI FERITI-VA DE BITCOIN! - Gigantul bancar critica politica monetara a FED si anticipeaza un „uragan economic”

Strategul-sef al JPMorgan Asset Management, David Kelly, i-a sfatuit pe investitori sa se concentreze pe evaluarea riscului, sa investeasca in actiuni de valoare, sa vanda criptomonedele din portofoliu si sa se fereasca de Bitcoin. El a avertizat ca banca centrala a SUA, Federal Reserve (FED), supraestimeaza puterea economiei americane, deoarece "se simte vinovata de faptul ca inflatia a crescut sub supravegherea sa”.

Gilda Popa

Reprezentantul gigantului bancar si-a exprimat ingrijorarea cu privire la politica monetara a Federal Reserve si a aratat ca economia Statelor Unite „se va clatina pe marginea recesiunii” pana cand FED va renunta la "lupta sa de a domoli inflatia”.

"FED supraestimeaza puterea economiei SUA, deoarece se simte vinovata de faptul ca inflatia a crescut sub supravegherea sa”, a declarat David Kelly intr-un interviu acordat Bloomberg dupa discursul de vineri al presedintelui FED, Jerome Powell.

Powell a declansat un nou seism pe pietele de actiuni la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce a reiterat ca banca centrala este dispusa sa majoreze dobanzile si sa le tina mai ridicate pentru mai mult timp pentru a controla inflatia, chiar si cu riscul unei recesiuni economice.

Strategul sef al JP Morgan a explicat ca in acest context cel mai bun mod de a fi pozitionat acum, ca investitor, este sa te concentrezi pe evaluari ale riscului si sa eviti sa te uiti la directia pe termen scurt, noteaza news.bitcoin.com.

"Economia a intrat cu un picior intr-o recesiune, iar celalalt pe o coaja de banana acum. Asigurati-va ca (n.r. evaluati corect) valoarea SUA in contextul international actual, precum si actiunile cu un raport pret-castig relativ scazut”, a spus Kelly.

Recomandarile strategului JPMorgan pentru investitori

David Kelly a avertizat cu privire la o mai mare volatilitate in viitor, subliniind ca investitorii ar trebui sa se concentreze pe "jocuri si evaluari defensive”, mai degraba decat pe directia pe termen scurt, cum ar fi investitia in actiuni de valoare, obligatiuni pe durata lunga si alternative generatoare de venituri.

Recomandand investitorilor sa vanda criptomonedele, actiunile tehnologice cu capitalizare mare si detinerile in Bitcoin, strategul JPMorgan a aratat ca economia SUA este in prezent amenintata de un risc crescut de recesiune.

Cu toate acestea, in opinia sa, situatia "se va resimti mai normala” pana la sfarsitul anului viitor, a precizat Kelly. Insa el a avertizat ca adevarata intrebare este "cat de multe daune doreste FED sa provoace acestei economii?”

Economia SUA, in pragul unei recesiuni majore

Kelly a mai spus ca economia Statelor Unite va "se va clatina pe marginea recesiunii” pana cand FED va renunta la lupta sa de a domoli inflatia.

El se asteapta ca banca centrala a SUA sa creasca rata dobanzilor federale la un interval de 3,75%-4% pana la sfarsitul anului, de la 2,25%-2,5% in prezent.

La randul sau, CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, a avertizat la inceputul acestei luni ca ar putea veni "ceva mai rau” decat o recesiune. In iunie, executivul a anuntat ca va veni un uragan economic, sfatuind investitorii sa se pregateasca.

Si Goldman Sachs a indemnat investitorii, saptamana aceasta, sa cumpere marfuri si sa-si faca planurile luand in calcul o recesiune in viitorul apropiat. Analistii Goldman Sachs au subliniat ca actiunile ar putea avea de suferit, pe masura ce inflatia ramane ridicata si este mai probabil ca FED sa surprinda cu noile decizii de politica monetara.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani