Grid star
business capital

ROMANIA ESTE IN PICAJ DIN CAUZA PANDEMIEI – Iata precizarile ASF privind situatia economica

Romania este in picaj din cauza pandemiei. Nu o spunem noi, ci Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), in raportul emis luni, 02 noiembrie 2020.

Mai exact, tabloul economic si fiscal al Romaniei pentru anul 2020, este cenusiu, iar principalul vinovat este virusul Sars – cov – 2, dupa cum arata toate estimarile.

Cu toate ca existau sperante mari ca economia Romaniei sa se relanseze incepand cu anul 2021, aceasta este impiedicata de incertitudinile legate de evolutiile politice si de administrare a economiei, coroborate totodata cu o crestere masiva a numarului de infectari cu virusul Sars – cov – 2, dupa cum a reflectat agentia de rating “Fitch”.

Concret, reprezentantii agentiei evidentiaza faptul ca mentinerea ratingului actual al Romaniei este sustinuta de nivelurile moderate ale datoriei guvernamentale, de catre PIB - ul per capita, respectiv de indicatorii privind guvernanta si dezvoltarea umana.

In acelasi timp, estimarile agentiei prevad o crestere pana la 9,5% din PIB pana la sfarsitul anului 2020. Asta in functie de evolutia cheltuielilor cu gestionarea crizei din prezent.

Astfel, este prognozata o contractie a PIB - ului de 5,0% in 2020, fata de 6,7% pentru media BBB, reflectand in parte dinamica puternica a investitiilor, mai noteaza ASF in raportul emis luni, 02 noiembrie 2020.

*Cititi aici raportul integral emis de ASF

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani