Grid star
companii

SINDICALISTII DE LA ALRO SLATINA IES IN STRADA - Cartel ALFA cere Guvernului sa se implice de urgenta in stoparea inchiderii combinatului

Sindicalistii de la combinatul Alro Slatina continua protestele, iar in contextul situatiei create pe fondul cresterii preturilor la energie si gaze naturale organizeaza joi, 6 ianuarie 2022, actiuni de protest.

Alaturi de sindicalisti este si Cartel Alfa, in efortul pentru pastrarea locurilor de munca si a tuturor drepturilor angajatilor de la SC ALRO SA. CNS Cartel ALFA cere Guvernului sa se implice de urgenta in stoparea inchiderii SC ALRO SA Slatina, in identificarea si adoptarea de masuri care sa protejeze economia in contextul evolutiei preturilor la energie. La ALRO s-a decis reducerea capacitatii de productie, iar procesul este in derulare.

Solutii rapide

"Atragem din nou atentia factorilor de decizie ca odata inchise procesele de productie, fie si partial, redeschiderea lor este extrem de costisitoare. Astfel, daca nu se gasesc rapid solutii pentru continuarea activitatii, locurile de munca pierdute au toate sansele sa ramana pierdute, cu toate consecintele ce decurc de aici: saracie si somaj, pierderea de competente formate, efecte economice in lant in regiune. Situatia in care se afla ALRO Slatina, ca si multe alte intreprinderi din Romania, este doar partial determinata de factori globali de pe piata de energie, fiind in schimb consecinta directa a unor masuri si politici adoptate fara o cosultare reala cu reprezentantii participantilor la procesul de productiei, sindicate si patronate", a declarat Bogdan Hossu, presedintele CNS Cartel ALFA.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani