Grid star
business capital

STATELE SARACE VOR FI SI MAI SARACE – Banca Mondiala si FMI explica de ce

Statele sarace vor fi si mai sarace. Banca Mondiala si FMI ne ofera explicatii cu privire la concluzia emisa.

Astfel, David Malpass, presedintele Bancii Mondiale, sustine faptul ca pandemia generata de coronavirus si efectele ei se vor simti puternic in dezvoltarea economiei, aceasta urmand sa se dezvolte lent.

Totodata, trebuie sa ne asteptam la un sistem de sanatate si de educatie ce vor intra in colaps, si la o indatorare excesiva la nivelul intregului glob, noteaza Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), in Raportul emis joi, 08 octombrie 2020.

Demn de remarcat sunt consecintele destul de grave, care si-au facut deja simtita prezenta, la toate nivelurile.

Vorbim despre:

- Zadarnicirea eforturilor internationale de a eradica saracia extrema, de a creste veniturile medii si de a crea prosperitate. Aici, analizand in oglinda cu criza financiara din 2008, cand tarile avansate au fost afectate mai mult fata de cele aflate in dezvoltare, criza din 2020 cuprinde o arie mai larga, cu efecte asupra celor saraci, mai ales asupra femeilor si a copiilor.

- Impactarea in mod negativ a capitalului uman. Aici, vorbim despre o situatie fara precedent, si anume: mai mult de 1,6 miliarde de copii din tarile aflate in dezvoltare nu au mai mers la scoala din cauza coronavirusului, generand astfel, o pierdere de 10 mii de miliarde de dolari din castigurile acestor studenti de-a lungul vietii.

- Indatorarea excesiva din ultimii ani, a creat un dezechilibru in sistemul global al datoriilor. In consecinta, sunt favorizati creditorii, ci nu cetatenii care apartin de tarile creditoare.

- Banca Mondiala, impreuna cu FMI, a propus amanarea platilor datoriilor pentru tarile cele mai sarace in timpul pandemiei. Aici, sunt necesare solutii permanente.

- In egala masura, redresarea economica trebuie sa fie inclusiva si rezilienta prin intreprinderea de masuri pentru protejarea mediului inconjurator, mai este subliniat in Raportul emis de ASF.

*Cititi aici Raportul emis de ASF

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani