Grid star
criptomonede

BINANCE DEVINE ACTIONAR DE PRIM RANG AL FORBES – Cea mai mare platforma de exchange cripto investeste 200 milioane dolari in revista de business

Binance, cea mai mare platforma de exchange cripto din lume, face o investitie strategica de 200 de milioane de dolari in Forbes, revista de business cu o istorie de 104 ani pe piata de profil, spun surse apropiate tranzactiei citate de postul american CNBC. Tranzactia face din Binance un actionar de prim rang al Forbes. Publicatia de afaceri ar urma sa se pozitioneze ca lider in furnizarea de informatii despre piata cripto.

Tranzactia ar face din Binance unul dintre primii doi cei mai mari proprietari ai Forbes, care va fi listat la Bursa de Valori din New York sub simbolul FRBS, au spus sursele CNBC. Compania cripto va primi, de asemenea, doi directori din noua locuri totale in consiliul Forbes.

Aceasta este prima investitie importanta a sectorului cripto intr-o proprietate media traditionala din SUA, mai noteaza CNBC.

Jurnalistii americani comenteaza ca aceasta mutare strategica a celor doi giganti – din piata mass-media si din cea cripto - arata influenta in crestere in lumea reala a sectorului cripto, care a creat o noua clasa de miliardari pe fondul interesului global pentru activele digitale.

Reprezentantii Forbes, revista celebra pentru clasamentul anual al miliardarilor lumii, au declarat, la randul lor, ca aceasta tranzactie va contribui la transformarea publicatiei intr-un lider in furnizarea de informatii despre activele digitale, precum Bitcoin.

Avertismentul avertizorilor de integritate: Tranzactia ar putea pune probleme de conflicte de interese

Dar vestea privind uriasa investitie a starnit intrebari in randul observatorilor din domeniul mass-media cu privire la potentialele conflicte de interese, noteaza, la randul sau, BBC. Aceasta in contextul in care Binance a dat in judecata Forbes in 2020 pentru defaimare, renuntand ulterior la proces.

"Investitia reprezinta un element esential pentru a construi o intelegere si o educatie pe scara larga a consumatorilor in ceea ce priveste piata cripto si tehnologiile blockchain emergente”, a afirmat fondatorul Binance, Changpeng Zhao, intr-o declaratie prin care a anuntat tranzactia.

Miliardarul chinez de origine canadiana, a carui avere neta este estimata la aproape 100 de miliarde de dolari, a intrat ulterior pe Twitter pentru a-si clarifica comentariile, spunand ca se concentreaza pe sprijinirea Forbes in dezvoltarea tehnologiei sale si numind independenta editoriala a Forbes 'sacrosancta”.

"Suntem o companie blockchain si investitia noastra in Forbes are ca scop sa ii ajutam sa construiasca infrastructura Web3 in urmatorii ani”, a declarat CEO Binance pe Twitter.

In acelasi timp, Changpeng Zhao a sustinut ca echipa sa a pus la cale intreaga tranzactie si ca nu a discutat personal cu reprezentantii Forbes. La final, a primit o invitatie la CNBC sa 'primeasca laurii” pentru intreaga afacere, a glumit el misterios.

Sursele BBC au declarat ca tranzactia, care evalueaza Forbes la aproximativ 630 de milioane de dolari si care se asteapta sa fie finalizata in cateva saptamani, va fi insotita de o investitie de 400 de milioane de dolari din partea altor parteneri. Binance se afla acum in spatele a jumatate din aceasta suma.

Forbes mentioneaza ca isi va pastra independenta editoriala

Revista Forbes a fost fondata in urma cu mai bine de un secol de bunicul redactorului-sef si de doua ori candidat la presedintie, Steve Forbes. In 2014, Forbes a vandut o participatie de 95% catre Integrated Whale Media, cu sediul in Hong Kong, intr-o tranzactie evaluata la 475 milioane USD.

Reprezentantii Forbes au declarat ca Binance - care s-a confruntat cu controlul autoritatilor de reglementare din SUA, Marea Britanie si din alte parti - va oferi consultanta in domeniul tehnologiei, ajutand publicatia sa isi 'maximizeze brandul” si sa avanseze in planurile de a converti cititorii in abonati platitori.

"Forbes a fost extrem de independenta mai bine de un secol, indiferent de proprietatea noastra, iar acest lucru nu se schimba. Integritatea jurnalismului nostru este cel mai important activ al brandului nostru”, a declarat purtatorul de cuvant Bill Hankes pentru BBC.

Forbes numara in prezent o audienta de peste 150 de milioane de persoane din intreaga lume, cu 45 de editii locale licentiate care acopera 76 de tari.

Tranzactia vine intr-un moment cheie pentru industria criptografica. Criptomonedele au inregistrat o crestere vertiginoasa a valorilor, in timp ce companiile au cheltuit pentru sponsorizari pe stadioane sportive, publicitate si lobby guvernamental pentru a-si extinde influenta si a modela reglementarile.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani