Grid star
criptomonede

CARDANO SI BITCOIN, IN TOPUL PREFERINTELOR INVESTITORILOR ROMANI IN CRIPTOMONEDE IN 2022 – Analist eToro: "In ciuda volatilitatii din ultimul an, 50% dintre criptoactivele de pe platforma au inregistrat o crestere a pozitiilor deschise”

Cardano si Bitcoin au ramas cele mai populare criptomonede in randul investitorilor romani in 2022, urmate de Ethereum, potrivit unei analize realizate de platforma de tranzactionare cripto eToro. La nivel global, Bitcoin a inregistrat o crestere de 20% a pozitiilor deschise anul trecut, in pofida volatilitatii preturilor, iar Solana a inregistrat cea mai mare ascensiune, intrand in topul primelor 10 criptoactive dupa o crestere de 33% a investitiilor.

Gilda Popa

Investitorii romani in criptoactive s-au regrupat in jurul celor mai puternice active cripto in 2022, in timp ce piata s-a confruntat cu o volatilitate semnificativa a preturilor.

In randul utilizatorilor romani, in ultimele 12 luni nu s-au inregistrat prea multe schimbari in top 10 cele mai detinute criptomonede, arata analiza eToro. Cardano si Bitcoin raman cele mai populare, urmate de Ethereum, in crestere cu un loc fata de 2021.

"In ciuda volatilitatii din ultimul an, aproximativ jumatate dintre criptoactivele de pe platforma eToro, pentru care exista cel putin 12 luni de date, au inregistrat o crestere a pozitiilor deschise. Acest lucru ar sugera ca investitorii au continuat sa priveasca spre piata criptoactivelor pentru idei de investitii si este posibil chiar sa fi cautat sa cumpere criptoactive la un pret redus datorita slabiciunii pietei”, a declarat Simon Peters, analistul platformei de investitii eToro pentru piata criptoactivelor.

Tokenul Solana, cea mai mare crestere in preferintele investitorilor din Top 10

Numarul utilizatorilor eToro la nivel global care detin pozitii deschise a crescut cu 20% de la an la an, iar Ether (2%) si Solana (+33%) au inregistrat, de asemenea, cresteri semnificative in top 10, potrivit unui comunicat eToro.

Printre criptoactivele care au pierdut teren se numara TRON (-11%), Shiba (-5%) si IOTA (-4%). In general, au existat putine schimbari in topul celor mai detinute criptoactive in ultimele 12 luni, Decentraland cazand de pe locul 10 pe locul 12, in ciuda cresterii pozitiilor deschise cu 1%. Decentraland a fost inlocuit in top 10 de Solana, care a urcat de pe locul 12 in urma cu un an.

"2022 a fost un an greu pentru investitorii in criptoactive, acestia confruntandu-se cu o volatilitate semnificativa a preturilor, pe care piata nu a mai cunoscut-o din 2018. Datele eToro din 2022 arata ca investitorii au cautat criptoactive de refugiu, cum ar fi bitcoin si ether. Bitcoin se deosebeste de alte proiecte, deoarece este proiectul descentralizat original, in timp ce Ethereum a cunoscut evolutii semnificative in ultimul an, inclusiv mult asteptatul The Merge”, a mai precizat Simon Peters.

In afara top 10, criptoactivele care au inregistrat cea mai mare crestere a pozitiilor deschise pe platforma eToro in decurs de 12 luni au fost: The Sandbox (+203%), Quant (+52%) si Axie Infinity (+32%). Acestea ocupa locurile 27, 41 si respectiv 39 pe platforma in ceea ce priveste pozitiile.

sursa: etoro

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani