Grid star
criptomonede

MILIONARUL LANSEAZA O PREMIERA CRIPTO IN ROMANIA – Primul lant de magazine fizice din tara care accepta plata in Bitcoin, Ether si EGold: "Nu a fost o decizie usoara”

Omul de afaceri Viorel Catarama anunta o premiera pentru comertul cu amanuntul din Romania: Elvila, unul dintre cele mai vechi branduri din industria de mobila, devine primul lant de magazine din tara care accepta plata cu criptomonede. Potrivit anuntului publicat pe pagina de internet a producatorului de mobila, sunt acceptate platile in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Elrond EGold (EGLD), Utrust Token (UTK), Tether (USDT), USD Coin (USDC) si Dash (DASH).

Gilda Popa

Elvila va introduce plata prin criptomonede prin intermediul unui operator specializat – UTRust – o solutie a sibienilor de la Elrond, care va garanta un curs de conversie stabil pentru 15 minute.

Nu a fost o decizie usoara, spune Catarama, dar "adevaratii oameni de afaceri trebuie sa ia decizii curajoase, care vor schimba atat piata, cat si obiceiurile consumatorilor”.

"Decizia de a accepta plata in criptomonede nu a fost luata usor. Am analizat toate aspectele, plusurile si minusurile, atat financiare cat si legale, si la final, am decis ca este o evolutie naturala. De-a lungul istoriei noastre ca brand, am avut tot timpul de castigat cand am luat decizii indraznete”, a anuntat Viorel Catarama, fondatorul Elvila. (foto 1)

Catarama: Facem astazi un prim pas catre Metaverse si Web 3.0

Pretul actual al unei actiuni a producatorului de mobila, lisat la Bursa de Valori Bucuresti in 2018, este de 0,70 lei, in scadere cu 6.67% in ultimele 6 luni, potrivit informatiilor disponibile pe bvb.ro. Viorel Catarama detine in prezent 65,4% din compania care are, in prezent, o capitalizare de piata de circa 18 milioane lei.

"Intr-o perioada in care lumea se fereste sa inveseasca, adevaratii oameni de afaceri trebuie sa ia decizii curajoase, care vor schimba atat piata, cat si obiceiurile consumatorilor. Pasim astazi intr-o zona noua si o facem cu incredere si deschidere catre noile tehnologii si catre noile realitati ale lumii. De astazi, E-ul de la Elvila puteti sa considerati ca vine si de la “electronic”. Facem astazi un prim pas catre Metaverse si Web 3.0 si va invitam sa veniti alaturi de noi”, a adaugat Viorel Catarama.

Elvila a fost fondata in 1990 de omul de afaceri Viorel Catarama. In prezent are peste 500 de angajati, cu doua fabrici, in judetele Valcea, respectiv Bihor si o retea extinsa de magazine, avand in prezent 24 de locatii in toata Romania.

Care sunt pasii pentru achizitia produselor Elvila in criptomonede

Producatorul de mobila detaliaza, intr-un anunt, care sunt etapele achizitionarii produselor sale in criptomonede.

PASUL 1: Metoda de plata

Dintre metodele de plata, selectati modalitatea de plata “UTRUST” si veti fi redirectionat catre modulul UTRUST, compatibil cu orice portofel cripto major.

PASUL 2: Selectare criptomoneda

Modulul UTRUST va va permite alegerea criptomonedei in care doriti sa faceti plata.

PASUL 3: Efectuare Plata

Plata se poate face prin scanarea din portofelul personal cripto a QR Codului generat sau MANUAL prin transferarea platii in adresa specificata.

PASUL 4: Confirmare Plata

Dupa ce va fi finalizat transferul de criptomonede, veti primi confirmarea platii.

Utrust, prima solutie de plata cripto din lume care ofera tranzactii instantanee, implementata de sibienii de la Elrond

Prin achizitionarea Utrust, prima solutie de cripto plata din lume care ofera tranzactii instantanee, protectie cumparatorului si decontari cripto-in numerar, Elrond impreuna cu Utrust intentioneaza sa revolutioneze comertul electronic si platile, a anuntat compania sibiana pe 11 ianuarie 2022. (foto 2)

Reprezentantii Elrond precizeaza ca scopul achizitiei solutiei Utrust este acela de a oferi plati complet digitale prin utilizarea blockchain-ului, respectiv solutii globale aproape instantanee si sigure la un „cost banal”, accesibil comerciantilor din intreaga lume.

"In cel mai bun caz, platile ar trebui sa aiba loc aproape instantaneu, la nivel global si la un cost trivial. Obiectivul nostru principal este sa facem posibil acest lucru pentru comerciantii din intreaga lume. Al doilea produs la care vom lucra impreuna cu cel mai nou membru al familiei Elrond este Merchant Yield, o solutie de procesare a platilor Web3 care va oferi comerciantilor randament, in loc sa le solicite sa plateasca un procent din valoarea tranzactiei. Implicatiile sunt majore”, a declarat Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.

Reprezentantii Elrond explica faptul ca intr-o lume complet digitala, procesatorii de plati ofera inca timpi de decontare lenti si taxeaza comerciantii cu procente intre 3% - 11% din fiecare tranzactie, o suma care „este adesea diferenta dintre profitabilitate si faliment” pentru o multime de afaceri din intreaga lume.

Folosind tehnologia blockchain de ultima generatie, Elrond promite sa creasca vitezele de decontare si sa reduca semnificativ costurile asociate cu procesarea unei plati, permitand comerciantilor de intreaga lume sa profite de beneficiile piatei cripto si sa castige din fiecare tranzactie, in loc sa plateasca pentru aceasta.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani