Grid star
criptomonede

CEA MAI MARE BURSA CRIPTO DIN CHINA, VANDUTA UNUI FOND DIN HONG KONG – Fondatorul si actionarul majoritar Huobi, presat de prabusirea afacerii dupa represiunile Beijingului asupra industriei cripto

Fondatorul Huobi Global, una dintre cele mai mari burse cripto din lume, a anuntat sambata, 8 octombrie, ca vinde pachetul majoritar de actiuni catre fondul de investitii About Capital Management din Hong Kong. Potrivit South China Morning Post, actionarul majoritar Leon Li Lin (foto) a luat aceasta decizie pe fondul problemelor generate de criza prelungita pe piata cripto, dar si a politicii extrem de restrictive a Chinei cu privire la industria cripto.

Gilda Popa

Fondata in 2013 la Beijing de veteranul Oracle Li, platforma de exchange cripto Huobi a devenit in scurt timp una dintre cele mai mari burse de criptomonede la nivel global. In ultimii ani insa s-a confruntat continuu cu politicile restrictive ale guvernului chinez asupra sectorului, soldate cu interzicerea tranzactiilor cripto in septembrie 2021.

Ulterior, Huobi a inceput sa-si mute serverele si personalul in afara continentului, desi unii utilizatori chinezi au putut inca sa eludeze regulile si sa acceseze serviciile Huobi. Pentru a respecta mai bine reglementarile chineze, Huobi a incetat de atunci sa permita utilizatorilor sa inregistreze noi conturi cu numerele de telefon mobil din China continentala si a oprit tranzactionarea cu instrumente derivate in tara, scrie South China Morning Post.

In august anul acesta Colin Wu, un blogger influent care scrie despre blockchain si criptomoneda, a dezvaluit ca Huobi cauta sa-si vanda participatia, deoarece veniturile au scazut substantial dupa ce interzicerea criptomonedelor "a distrus toti utilizatorii chinezi”.

Afacerea Huobi a fost, de asemenea, sub presiune, pe fondul crizei severe din piata cripto. Pretul Bitcoin, cea mai mare criptomoneda din lume dupa volumul de tranzactionare, s-a situat duminica, 9 august, sub pragul de 20.000 dolari, dupa ce a atins un varf de peste 67.000 dolari in noiembrie anul trecut.

Huobi Technology, pierdere de peste 6 milioane dolari in primele 6 luni ale anului

Huobi Technology, entitatea companiei listata in Hong Kong, a inregistrat o pierdere de 48,8 milioane dolari Honk-Kong (6,2 milioane dolari americani) in primele sase luni ale anului, in scadere fata de un profit de 54,1 milioane dolari Honk-Kong in urma cu un an.

Decizia de vanzare a Huobi a fost anuntata sambata intr-o declaratie pe site-ul companiei. Fondatorul companiei, Leon Li Lin, a confirmat in aceeasi zi intr-o postare personala WeChat ca isi va preda proprietatea catre About Capital Management.

"Nu mai sunt actionar al Huobi Global si nu am nicio autoritate, direct sau indirect, asupra Huobi Global”, a spus Li in postare, adaugand ca el crede ca noul actionar de control "va aduce un nou impuls globalizarii” companiei, potrivit South China Morning Post.

Vestea vine dupa luni de speculatii si de stiri pe surse in presa potrivit carora fondatorul Leon Li cauta un cumparator pentru participatia sa de aproape 60% din Huobi si cerea cel putin 1 miliard de dolari, potrivit CoinDesk.

Dupa tranzactie, Huobi intentioneaza sa "imbratiseze o serie de noi initiative internationale de promovare a marcii si de extindere a afacerii”, care vor include injectia de capital, potrivit declaratiei companiei. Acordul nu va afecta operatiunile de baza si echipele de management al afacerilor Huobi, se arata in postarea de pe blogul companiei.

Ca raspuns la o intrebare trimisa South China Morning Post, un reprezentant Huobi a spus ca pretul de achizitie nu poate fi dezvaluit.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani